Deze dramatische reconstructie van de geruchtmakende Groninger hiv-zaak speelt een sluw spel met de kijker en de werkelijkheid.
Vernuftige reconstructie - soms gewaagd, soms geestig, vaak provocatief - van de geruchtmakende Groningse hiv-zaak, waarin drie mannen andere mannen drogeerden en injecteerden met hun eigen hiv-geïnfecteerd bloed. In de individuele vignetten, gedraaid met een breed scala aan cinematografen en met een geheel eigen sfeer en vormgeving, combineert Feast reportage en surrealisme, ongeloof en empathie in een poging nieuw licht te schijnen op de buitengewoon schokkende reeks gebeurtenissen. Een verhaal over macht en overgave, de kneedbare aard van de waarheid en het verlangen om ergens thuis te komen.

Titel: Feast
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills