Regisseur Bakker maakte op eigen initiatief een clip bij een nummer van de Britse rockband Fat White Family. Een aaneenschakeling van uiterst surrealistische en suggestieve beelden.

De oorspronkelijke videoclip van Touch the Leather van de Britse rockband Fat White Family was opmerkelijk omdat op de achtergrond een man in zijn blote kont te zien was. Regisseur Daniël Bakker maakte ongevraagd een eigen interpretatie, die zich afspeelt in en rond een zwembad en in appartementen met een seventies-look. Het is een aaneenschakeling van uiterst gestileerde, suggestieve en surrealistische beelden - zoals van een vrouw die op haar knieën voor een bed zit en van onder de matras een glas melk naar zich toegeschoven krijgt.

Titel: Fat White Family - Touch the Leather
Jaar: 2016
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still