Compilatiefilm waaraan negen Europese filmmakers meewerkte. De opdracht was: maak een korte film van maximaal negen minuten op mini DV voor een budget van 99 euro.
Na de eerste editie van de compilatiefilm 99euro-films, waaraan uitsluitend Duitse filmmakers meewerkten, zijn voor de tweede editie negen Europese filmmakers aangezocht. De opdracht was: maak een korte film van maximaal negen minuten op mini-DV voor een budget van 99 euro. Elke regisseur werd geacht in zijn eigen stad te filmen, in zijn eigen taal en zoveel mogelijk op één locatie. Het resultaat, met onder andere het regiedebuut van actrice en zangeres Ellen ten Damme, levert een fascinerende filmische reis door Europa op.

Titel: Europe - 99euro-films 2
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.