Kort drama over een door politieke opinies verdeeld Mexicaans-Amerikaans gezin. Wat een feestelijke familiebijeenkomst had moeten worden, ontaardt in een explosieve confrontatie.
Actueel kort drama over een Mexicaans-Amerikaanse familie die door politieke standpunten tot op het bot verdeeld is. Wat betekent het om Latino te zijn in Amerika met Trump als president? Wat een feestelijke familiebijeenkomst had moeten worden, verandert in een explosieve confrontatie wanneer broers en zussen met tegengestelde politieke opvattingen botsen. Terwijl iedereen uit verschillende generaties worstelt met zijn eigen diepgewortelde overtuigingen, worden pijnlijke waarheden onthuld.

Titel: Estilo Americano
Jaar: 2020
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

3.jpg
2.jpg