Documentaire beschrijft het leven van schattige witte konijnen in een konijnenfokkerij. Er wordt niet gesproken; de beelden vertellen het kille, wrange en beklemmende verhaal.
Als je de titel van deze documentaire omdraait ontstaat het woord Konijn. En daarover gaat deze korte documentaire. Hij beschrijft het leven van schattige witte konijnen in een konijnenfokkerij. De kijker krijgt het gevoel naar een lopende band te kijken. Het opvangen van het sperma, insemineren, voeren, schoonmaken van de hokken, de geboorte, alles ziet er uit als een routinematige, herhaalde behandeling. Dit werkt extra vervreemdend door de filmmakers gekozen filmische opbouw. Er wordt in de documentaire niet gesproken; de beelden vertellen het kille, wrange en beklemmende verhaal.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Armadillo Film

Titel: EPTAS - .nijnoK
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2004)
Leo Wentink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still