Docu­men­taire beschrijft het leven van schat­tige witte koni­jnen in een koni­j­nen­fokkerij. Er wordt niet gesproken; de beelden vertellen het kille, wrange en beklem­mende verhaal.
Als je de titel van deze docu­men­taire omdraait ontstaat het woord Konijn. En daarover gaat deze korte docu­men­taire. Hij beschrijft het leven van schat­tige witte koni­jnen in een koni­j­nen­fokkerij. De kijker krijgt het gevoel naar een lopende band te kijken. Het opvangen van het sperma, insem­ineren, voeren, schoon­maken van de hokken, de geboorte, alles ziet er uit als een routine­matige, herhaalde behan­deling. Dit werkt extra vervreem­dend door de film­makers gekozen filmische opbouw. Er wordt in de docu­men­taire niet gesproken; de beelden vertellen het kille, wrange en beklem­mende verhaal.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Armadillo Film

Titel: EPTAS - .nijnoK
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2004)
Leo Wentink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01