Close-up gefilmde impressie van een veiling. Op de hypnotiserende cadans van de stem van de veilingmeester worden landbouwmachines te koop aangeboden. De kopers proberen onaangedaan te kijken.
De camera glijdt over machineonderdelen, banden en reusachtige wielen. Het is kijkdag voor een veiling van landbouwmachines. De veilingdans begint wanneer potentiële kopers de machines op het terrein inspecteren. Zonder commentaar van een voice-over volgt de camera de argusogen van de mogelijke bieders door de machines van heel dichtbij te filmen. Tijdens het bieden zelf proberen de geïnteresseerden zo stoïcijns mogelijk te kijken. Gaandeweg worden in deze sfeerimpressie de locatie en setting van de grote, open veilinghal geopenbaard. Flarden van gesprekken over de potenties van de machines zijn te beluisteren. Vooral de hypnotiserende, opzwepende stem van de veilingmeester is te horen. Hij probeert alle bieders te volgen, telkens weer, tot hij de beroemde uitsmijter laat vallen waarvan iedereen hoopt dat die voor hem geldt, voor precies dat juiste bod: '...wins them all.' Onderdeel van Every Picture Tells a Story.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Armadillo Film
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: EPTAS - Bidcatcher
Jaar: 2007
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still