In een Sene­galees hotel wordt een Vlaamse wiel­er­coureur dood aangetroffen. Zijn laatste nacht bracht hij door met een lokale pros­tituee. Daarmee komt het leven van de Afrikaanse Fae op zijn kop te staan. 

Koen Mortier maakte zijn verplet­terende filmde­buut met Ex-Drummer, naar de roman van Herman Brus­sel­mans, en richt zijn pijlen nu op het werk van een andere beroemde Vlaamse liter­ator: Dimitri Verhulst. In deze adap­tatie van diens Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten kruisen in Senegal de paden van de Afrikaanse schoonheid Fae en de wereld­beroemde sportman Thierry. De wiel­renner en de pros­tituee hebben gemeen dat ze het beste van zichzelf uit hun lichaam moeten halen, om hun fans en klanten te plezieren. Thierry wordt halsoverkop verliefd op Fae. Bij elkaar vinden ze waardigheid en hoop om zich uit hun benarde situ­aties te bevri­jden. Maar als Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen en de volgende ochtend blijkt te zijn overleden, wordt de onschuldige Fae gear­resteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het alle­maal begon.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal inter­na­tionale copro­duc­ties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Neder­landse profes­sionals: van acteurs tot produ­centen en van sound designers tot compon­isten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Neder­land nadat deze films op pres­tigieuze festi­vals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereld­première beleefden. In het nage­sprek wordt met de Neder­landse profes­sionals inge­gaan op hun exper­tise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeis­traat 11 beleven hun Neder­landse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid

Titel: Engel
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

GezondheidGeschiedenisMisdaadSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01