Als de theaters leeg zijn, moeten de stoelen misschien zelf maar op zoek gaan naar publiek. Eén van hen waagt het erop en trekt de wijde wereld in.

In het Schauspielhaus Bochum is de zaal leeg. Eén van de theaterstoelen gaat op avontuur, op zoek naar publiek. De stoel onderneemt een barre tocht door weer en wind, maar weet zijn bestemming te bereiken. In deze licht-melancholieke stop-motion-animatiefilm zijn het theater en de stoelen in miniatuurversies nagemaakt en klinkt op de soundtrack het weemoedige oude liedje Tell Me, gezongen door regisseur Anne Rietmeijer.

Titel: Empty Seats
Jaar: 2021
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills