Komedie over de alleen­staande moeder Ellis die succesvol deel­neemt aan de cursus Hoe trouw ik een miljonair’. Uitein­delijk komt ze echter voor de keuze te staan: geld, gebor­gen­heid of het ware geluk.
In de komedie Ellis in Glam­our­land speelt Linda de Mol de alleen­staande moeder Ellis die de touwtjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen. De voor­ma­lige Miss Scheveningen woont in een Haagse volk­swijk, heeft meerdere prut­baan­tjes en een zeur van een moeder (Nellie Frijda). Op een dag krijgt Ellis een aanbieding van Joan Collins (die zichzelf speelt) deel te nemen aan de cursus Hoe trouw ik een miljonair’. Samen met haar mede­cur­sisten struint Ellis met de prangende aanwi­jzingen van Collins in het achter­hoofd begrafenissen, golf­courses en cock­tail­par­ty’s af op zoek naar die ene ware — rijke — man. Ellis wordt in het nieuw-ontdekte glam­our­land over­laden met geschenken en aandacht. Uitein­delijk komt ze echter voor de keuze te staan: geld, gebor­gen­heid of het ware geluk. Haar mede­cur­sisten, die vrolijke bijrollen vervullen, blijken tijdens de uitbundige slotscène ook het ware gevoel voor het leven te hebben ontdekt.

Titel: Ellis in Glamourland
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2004)
Mischa Alexander

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte