Vol overgave voert actrice en zangeres Ellen ten Damme haar volle agenda uit (optredens en plaatopnamen), ondanks de borstkanker die bij haar is geconstateerd.
'As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to', luidt de ondertitel. Anderen zouden wellicht alles aan de kant schuiven bij het bericht dat ze kanker hebben. Niet actrice en zangeres Ellen ten Damme. Als ze met de arts overlegt wanneer de chemokuur moet beginnen, stelt ze het liever een weekje uit, ook al valt de startdatum dan na de 'voorgeschreven' periode. Zo kunnen alle geplande optredens gewoon doorgaan. Vanaf 2005, het jaar waarin de borstkanker werd geconstateerd, volgt regisseur Rob Hodselman Ten Damme anderhalf jaar lang bij het uitvoeren van haar volle agenda (studio-opnamen voor haar derde album, de Parade, optredens in Duitsland met Udo Lindenberg) en de behandeling in het ziekenhuis. Door de ziekte beseft ze dat ze eigenlijk precies doet wat ze wil. Wie haar op het podium bezig ziet, twijfelt daar geen moment aan. Misschien blijft ze daardoor voortdurend zo sterk en optimistisch. Alleen het koude gevoel dat ze tijdens de chemokuur krijgt, maakt haar onrustig. 'Nu vind ik het niet meer leuk.'

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Ellen ten Damme
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 6 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still