Historische speelfilm gebaseerd op een anoniem Middeleeuws moraalverhaal waarin hoofdpersoon Elckerlyc - ofwel Iedereen - al reizend bedriegt, steelt en moordt.
Stellings tweede historische speelfilm is gebaseerd op een anoniem Middeleeuws moraalverhaal waarin hoofdpersoon Elckerlyc - ofwel Iedereen - al reizend bedriegt, steelt en moordt. Dan wordt hij verliefd op een lief meisje, maar dit is geen lang leven beschoren want de dorpsgek wurgt haar. Tot waanzin gedreven wreekt hij zich op zijn medemens. Net als in Stellings debuutfilm Mariken van Nieumeghen werden de meeste rollen in Elkerlyc door amateurs gespeeld.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Jos Stelling Films
Distributie
Tuschinski Filmdistribution

Titel: Elckerlyc
Jaar: 1975
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still