De grenzen tussen muziek, theater en virtual reality vervagen in deze mixed reality-wereld, waar de virtuele en fysieke muren samenvallen en een oudere vrouw ons op sleeptouw neemt, door de tijd heen. Haar tijd.

Met Eight laat Michel van der Aa de bezoeker een reis beleven als een levensverhaal in omgekeerd chronologische volgorde. De bezoeker maakt achtereenvolgens kennis met een vrouw van circa zeventig jaar, haar 35-jarige versie en tenslotte in de gedaante van een achtjarig meisje. Je volgt haar niet alleen door deze virtual reality-wereld, maar je interacteert met haar én met de installatie zelf. Haar herinneringen bevinden zich verspreid over de flexibele wanden, die in de vorm van interactieve hiëroglyfen geactiveerd kunnen worden. Wie een vorm aanraakt, ontsluit de bijbehorende herinnering. De fysieke en de virtuele gangen waar je doorheen loopt, vallen samen in een oneindige ruimte.

Eight ging in wereldpremière op het Holland Festival in juni 2019 en wordt gepresenteerd in Aix-en-Provence, Beijing, Hannover, Helsinki en Adelaide.

De beleving duurt een half uur in totaal. Tickets voor EIGHT bestellen kan hier.

Titel: Eight
Jaar: 2019
Duur : 15 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2019

DramaKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.