Fenna, wier relatie net uit is, probeert te ontsnappen aan het gevoel van ongelukkig zijn. De vraag is of ze zo wel het ware geluk kan vinden.

Fenna’s relatie is net beëindigd en ze moet haar spullen pakken. Overal treft ze herinneringen in het huis; herinneringen die haar ooit zo gelukkig maakten. Dat geeft tijdelijk verlichting, maar de herinneringen verliezen snel hun uitwerking. Steeds weer probeert ze die positieve beleving terug te halen, maar het effect wordt geringer en geringer. In deze abstracte korte film vol muziek en dans vertegenwoordigt Fenna iedereen die zich ongelukkig voelt, en zich laat verleiden door externe factoren die het ongelukkig zijn eventjes laten verdwijnen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Cast (hoofdrol)

Titel: Een vrije dag van het ongelukkig zijn
Jaar: 2019
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

DramaDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.