Cláudio's beste vriendin maakte een einde aan haar leven. Via gesprekken met nabestaanden en mensen die zelfdoding overwegen, zoekt hij naar antwoorden op de vragen waarmee hij achterbleef.
Oudejaarsavond: normaalgesproken een feest in het teken van een nieuw begin. Voor regisseur Cláudio de Oliveira Marques liep het anders toen zijn beste vriendin een einde aan haar leven maakte. Via mensen die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met zelfdoding, probeert hij antwoorden te vinden op de vragen waarmee hij achterbleef. Bijvoorbeeld: waarom spreek je wel of niet met je geliefden over je wens te sterven?

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
Human
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Een onvergetelijk afscheid
Jaar: 2017
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.