Observaties van geïsoleerde mensen in een stilgezet leven. Net als hun eenzaamheid en onkunde ook iets moois met zich mee lijken te brengen, gebeurt er iets onverwachts.
In een smalle, grauwe, doodlopende straat is het bereik weggevallen en kunnen de inwoners geen kant op. Een aantrekkelijke maar beschadigde vrouw wordt verliefd op haar onzekere en onhandige overbuurman. Verderop staat een ballerina alleen op haar kamer, zonder haar publiek. Een blaffend hondje staat vast op het balkon. Een man wil vluchten van de storm maar krijgt zijn auto niet gestart. Ieder personage zit op een eigen manier vast en hunkert naar menselijk contact.

Credits

Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Een hond die huilt
Jaar: 2021
Duur : 21 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills