Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus onderzoekt de filmmaker de relatie tussen tbs-gestelde en hulpverlener en tast zij naar hun diepste kwetsbaarheden.

Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus volgen we de re-integratie van tbs-gestelden en hun relatie met medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek. Waarom slaagt de ene patiënt wel in zijn terugkeer naar de maatschappij en vervalt een ander steeds in oude fouten? En wat zijn de diepere motieven van de begeleiders en behandelaren? Deze documentaire toont dat de grens tussen goed en kwaad wellicht veel vager is dan we graag zouden willen geloven.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
VPRO

Titel: Echo
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Echo still 1.jpg
Echo still 4.jpg