Orig­inele tragikomedie over een uitge­bluste filmjour­nalist, de jonge, onbereik­bare cais­sière van de bioscoop aan de overkant en een allervrien­delijkste en raad­selachtige niet­snut uit Rusland.
Duska is het fantasier­ijke verhaal van Bob (Gene Bervoets), die het mooiste deel van zijn leven achter de rug heeft. Hij is verslaafd aan film, bezocht als criticus diverse festi­vals en werkt nu aan een eigen scenario. Zijn grote muze en inspi­ratie is de mooie, jonge, onbereik­bare cais­sière (Sylvia Hoeks) van de bioscoop aan de overkant. Wanneer het verlangen naar het meisje Bobs verbeelding over­stijgt en zij daad­w­erke­lijk in zijn huis belandt, staat plot­seling ene Duska (Sergei Makovet­skij) voor de deur. De timing kon niet beroerder zijn. Deze allervrien­delijkste niet­snut heeft Bob ooit eens ontmoet op een Russisch film­fes­tival. In een over­moedige bui gaf hij hem zijn visitekaartje en nodigde hem uit langs te komen als hij ooit in de buurt zou zijn. En dat had Bob beter niet kunnen doen. De raad­selachtig Duska is niet van plan Bob te verlaten. Dan ontwikkelt zich een orig­inele tragikomedie met de meest onwaarschi­jn­lijke wendingen. Sylvia Hoeks kreeg een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol 2007.

Titel: Duska
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 57 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2007)
Sylvia Hoeks

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2007)
Bart van de Lisdonk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte