Kort drama over de dertienjarige Puck, die op schermkamp gedwongen wordt een nieuwe connectie te vinden met haar veranderende lichaam. Steeds vaker voelt ze zich ervan vervreemd.
De dertienjarige Puck weet heel goed wie ze is: een strijder. Ze is maar wát trots dat ze niet zoals ‘andere meisjes' is. In plaats van zich op te tutten, traint ze keihard om te winnen van haar mannelijke vrienden op de schermschool. Haar lichaam is functioneel, maar geen onderdeel van haar identiteit. Wanneer ze op schermkamp wordt geconfronteerd met het feit dat haar lichaam steeds meer vrouwelijke trekken begint te vertonen, wordt ze gedwongen haar relatie met haar lichaam te herzien.

Titel: Dubbel D
Jaar: 2018
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

DramaJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.