Gestileerde documentaire over de oom van regisseuse BarBara Hanlo. Hij was een vogelaar, een padvinder en een verzetsman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwam in concentratiekamp Neuengamme.
De oom van regisseuse BarBara Hanlo was een vogelaar, een padvinder en een verzetsman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwam in concentratiekamp Neuengamme. Hanlo maakte er een gestileerde documentaire over. Ze haalt herinneringen op met de achtergebleven broer en zussen, waaronder haar moeder, maar houdt hun gezichten grotendeels buiten beeld. Ze zoomt in op beelden, waaronder archieffilmpjes, foto's en schriften van haar oom met vogelaaraantekeningen, en tast in close-up officiële documenten uit die tijd af. Zo stuurt ze het oog van de kijker, die opeens haar ooms naam ziet temidden van anonieme lotgenoten. In voice-over leest ze voor uit brieven van haar oom uit het kamp en uit de dagboeken van zijn diepgelovige ouders. Met schokkerige, abstracte opnamen, zoals in slowmotion geschoten beelden vanuit een auto, en flarden dreigende muziek schept ze een meditatieve sfeer van reflectie.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Purple Earth Productions

Titel: Doorgeven aan betreffende
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.