Persoonlijke documentaire (vader portretteert zoon) en coming-of-age-verhaal over Tobias: een optimistische, spontane en dove jongeman. Zielig, zo'n handicap? Welnee!

Tobias is doof, maar allesbehalve zielig. De vrolijke Tobias maakt van wat andere mensen een handicap noemen, zijn beroep, want hij gaat studeren aan de enige dovenuniversiteit ter wereld en wordt docent Gebarentaal. Persoonlijke documentaire met veel homemovie-fragmenten, gemaakt door Alex de Ronde, directeur van het Amsterdamse filmtheater Het Ketelhuis en vader van Tobias, die de film als 'een documentaire sprookje' beschrijft.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: Doof kind
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

GezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.