Sinistere korte film over een man die schaduwen verzamelt van doodsmomenten. Zijn helpers kunnen, in ruil voor 10.000 gevangen schaduwen, hun eigen leven terugkrijgen. Helper Nathan is bijna zover.
In een sinistere onderwereld verzamelt een man schaduwen van doodsmomenten, om toe te voegen aan zijn eeuwig groeiende collectie. Helpers fotograferen elk zo’n 10.000 schaduwen, in ruil voor een tweede kans op hun leven en bijhorende schaduw. We volgen Nathan, die zijn taak als helper bijna heeft volbracht. Hij stierf zelf in 1917, in de Eerste Wereldoorlog. Hij droomt ervan alsnog het hart te winnen van Sarah, maar als hij die kans krijgt, blijkt ze al bezet.

Titel: Dood van een schaduw
Jaar: 2012
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still