Sfeerbeelden, gedramatiseerde scènes en interviews met dorpsbewoners laten in deze Friestalige film het Friese dorpje Minnertsga zien als een hechte samenleving.
Friestalige documentaire over het leven in een Friese plattelandsgemeente. Van eind 1992 tot begin 1994 maakte regisseur Henk Penninga opnamen in zijn woonplaats Minnertsga, een klein dorp in Noord-West-Friesland. Aan de hand van sfeerbeelden, gedramatiseerde scènes en interviews met dorpsbewoners geeft de film een impressie van een hechte samenleving waar de meeste mensen elkaar kennen en waar gemeenschapszin en samenhorigheid hoog in het vaandel staan. Beelden van recente gebeurtenissen en oud film- en fotomateriaal verbinden het heden met het verleden en tonen hoe Minnertsga zich de laatste vijftig jaar ontwikkelde tot een gemeente van deze tijd. Bovenal laat de documentaire zien dat het alleszins de moeite waard is om in een klein dorp te leven en te wonen.

Credits

Producent
Mixage
Productiebedrijf
Noorderlicht Film
Omroep
NCRV TV
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Doarp
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.