Korte documentaire uit een reeks filmportretten over vluchtelingen in Nederland. De Iraanse, homoseksuele Saro (24) ontvluchtte huis en haard vanwege zijn geaardheid.
Omdat de 24-jarige Saro uit Iran graag in vrouwenkleren loopt en homoseksueel is, zette zijn religieuze familie hem het huis uit. En nadat hij een eigen kapsalon begon, werd hij bedreigd ‘omdat hij een schande was voor de stad’. Inmiddels is hij drie maanden in Nederland, wachtend op het begin van zijn asielprocedure. Hoe voelt hij zich hier? Korte documentaire uit een reeks filmportretten over de diversiteit van vluchtelingen in Nederland. Saro's verhaal wordt ingeleid door schrijver en presentator Cornald Maas.

Credits

Productiebedrijf
Netty van Hoorn Film/Video Produkties

Titel: Dit had ook mij kunnen overkomen - Saro
Jaar: 2015
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.