In deze ultrakorte animatiefilm komt stripheld Dirkjan tot leven als heerser van de wereld. In amper twee minuten worden thema's als populisme en het gebruik van nieuwe media onder de loep genomen.
In deze ultrakorte animatiefilm komt stripheld Dirkjan tot leven. En hoe: de bebrilde, altijd in streepjestrui gehulde nerd, het geesteskind van striptekenaar Mark Retera, gaat zelfs met straffe hand heersen over de wereld. Wat is hij van plan met ons, en hoe heeft het zover kunnen komen? In nog geen twee minuten worden thema's als populisme, de opkomst van een politiek heerser en het gebruik van nieuwe media op komische wijze onder de loep genomen.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Mooves
Distributie
Pathé Distribution B.V

Titel: Dirkjan heerst!
Jaar: 2010
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still