Hond zoekt baas. Kat en konijn ook. Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt met man en macht gewerkt aan de perfecte match.
Een constante stroom van afgedankte honden, katten en konijnen zet de liefdevolle band tussen mens en dier binnen de muren van het dierenasiel op scherp. Huisdieren zijn behalve levensgezellen namelijk ook statussymbolen, waaraan mensen steeds hogere eisen stellen. Met aandachtige verzorging en training worden de kanshebbers door medewerkers en toegewijde vrijwilligers weer opgeknapt en klaargestoomd voor een juiste match met een nieuwe baas; in de opvang draait alles erom de verschoppelingen een nieuw thuis te geven. Maar wat te doen met de buitenbeentjes?

Titel: Dierbaren
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2021)
Saskia Gubbels

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 3
Still 4