Remco Campert draagt een gedicht voor over zichzelf als 'bedeesde jongeling' die in 1945 dichtte over bomen terwijl Europa de bevrijding vierde. Met een rond grootogig mannetje en swingende muziek.
Remco Campert draagt in voice-over zijn eigen gedicht voor. In een ronde 3D-animatiewereld schrijft een rubberachtig, grootogig mannetje op 5 mei 1945 een gedicht over een berkenstam. Terwijl soldatenpoppetjes, die in polonais voorbijkomen op een hobbelend melodietje, willen dat hij samen met hen de bevrijding viert. `En ik, bedeesde jongeling, moest nodig de reine berk bezingen.' Tien jaar later is er nog niets veranderd.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Dicht/Vorm klassiekers - Niet te geloven
Jaar: 2005
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.