Naar een gedicht van P.C. Hooft. Computeranimatie vermengt tekst, filmopnamen van een vrouw en lichtvlekken in doorschijnende lagen, waarbij een warme stem het gedicht declameert op romantische muziek.
Naar een gedicht van P.C. Hooft. Een computeranimatie vermengt tekst ('Mijn Lief'), filmbeelden van vrouwenlippen, -gezicht en -lijf, en kleuren en lichtvlekken in verschillende doorschijnende lagen. Een warme stem draagt het gedicht voor op romantische, meeslepende muziek. 'Hemelsche Goôn, hoe comt de Schijn soo naer aen 't Wesen/Het leven droom, en droom het leven soo gelijck?'

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Dicht/Vorm Klassiekers - Mijn lief
Jaar: 2005
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.