Jeugddocumentaire over Jurre en zijn vader die al jong Alzheimer kreeg en deel van de week in een verzorgingstehuis woont. Omdat Jurre hem nu minder ziet, besluit hij een vader-zoon-uitje te regelen.
De vijftienjarige Jurre lijkt een normale Friese puber, maar hij worstelt met het feit dat zijn vader Tom al op jonge leeftijd Alzheimer heeft. Tom zal niet alleen steeds vergeetachtiger worden, maar ook apathischer. Als gevolg hiervan woont hij een deel van de week in een verzorgingstehuis. In deze jeugddocumentaire besluit Jurre zijn vader mee te nemen op een trip naar Vlieland; hij mist het samenzijn met zijn pa. De verantwoordelijkheid die Jurre daarmee automatisch naar zich toe trekt, neemt hij voor lief.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Bananaz
Omroep
NTR TV

Titel: Delete
Jaar: 2012
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

FamiliefilmMaatschappijNFF TalentMediafonds 25 Jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.