Investigative roadmovie waarin de filmmaker op zoek gaat naar het waarom van de traditioneel lage opkomst bij verkiezingen in Amerika. Met de film wil hij Oprah Winfrey bewegen haar kijkers te stimuleren te gaan stemmen.
Het opkomstpercentage bij verkiezingen in Amerika is traditiegetrouw een van de laagste in de wereld: rond de zestig procent. Filmmaker Kasper Verkaik wil weten waarom dat zo is. In Amerika reist hij rond, op zoek naar de motieven van niet-stemmers. Die lopen uiteen van onverschilligheid en gebrek aan vertrouwen tot praktische argumenten: in sommige arme wijken wordt het mensen domweg heel moeilijk gemaakt te stemmen. Verkaik ontmoet ook de man die een organisatie heeft opgezet om televisie-icoon Oprah Winfrey te bewegen zich verkiesbaar te stellen. Zij gaf te kennen zich niet met politiek te willen bemoeien, maar Verkaik ziet voor Oprah toch een belangrijke taak weggelegd. Zij zou haar kijkers ervan kunnen overtuigen te gaan stemmen. Dear Oprah is niet alleen een investigative roadmovie (met een grote rol voor de soms onwillige camper), maar ook een pleidooi, een brief in beeld en geluid, aan een van Amerika's belangrijkste opiniemakers.

Titel: Dear Oprah: Non-voting America's Wildest Dream
Jaar: 2008
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.