Speelfilm over een wisselwachter wiens eenzame en geregelde bestaan in zijn post aan een verloren spoor­lijn voor­goed wordt verstoord wanneer een vrouw per vergissing uitstapt.
Een wisselwachter, gespeeld door Jim van der Woude, leidt een eenzaam en geregeld bestaan in zijn post aan een verloren spoor­lijn die de stad met het zuiden’ verbindt. Rust en harmonie worden echter voor­goed verstoord wanneer een vrouw uit de stad per vergissing uitstapt bij de wisselwachter­spost. De wisselwachter raakt geob­sedeerd door de vrouw, maar de post­bode is ook gecharmeerd van de mooie dame. De in Schot­land opgenomen speelfilm is gebaseerd op het gelijk­namige boek van Jean-Paul Franssens uit 1982.

Titel: De wisselwachter
Jaar: 1986
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1986

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1986)
John Kraaijkamp sr.
Speciale Juryprijs (1986)
Jos Stelling

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte