Korte, poëtische film over het vertrouwd raken met de dood. Interdisciplinaire woordkunstenaars Jörgen Gario, Sjaan Flikweert en Mirte Hartland interviewden hun dierbaren over sterfelijkheid.
Voor deze korte, poëtische film interviewden interdisciplinaire woordkunstenaars hun dierbaren over sterfelijkheid. Samen met een percussionist, een fotograaf, een danseres en een videokunstenaar vertaalden zij deze gesprekken naar spoken word, muziek, beeld en beweging om de stilte rond sterfelijkheid te doorbreken. Visuele elementen van rituelen rondom sterven worden buiten de context van een uitvaart geplaatst. Kan het thema dat zoveel mensen angst aanjaagt, vertrouwd worden door erover te praten en het juist niet uit de weg te gaan?

Titel: De werkelijkheid heeft mij niet nodig
Jaar: 2021
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills