De keiharde Amster­damse crim­i­neel Ronnie keert na het over­leven van een moor­daanslag terug met aangescherpte zintu­igen en gaat samen met zijn lijfwacht in Dokkum op zoek naar de dader.
Je hebt de oude en de nieuwe Ronnie. De oude is een keiharde Amster­damse crim­i­neel die zijn schuldeisers zonder blikken of blozen meedo­gen­loos te grazen neemt. De nieuwe is een rustige, observerende man met overgevoelige zintu­igen. Het omslag­punt: het over­leven van een moor­daanslag. De zoek­tocht naar de dader, die Ronnie samen met zijn lijfwacht Janus in Dokkum onderneemt, is verw­even met het verhaal van een getrau­ma­tiseerde Angolese asiel­zoeker. Guido van Driel maakte van zijn eigen grafische roman een film vol visuele vondsten. 

Titel: De wederopstanding van een klootzak
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

MaatschappijRomantiekMisdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Geluid (2013)
Peter Warnier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte