Poëtische documentaire over de effecten van een veranderende wereld op Rotterdamse kooplui van een eeuwenoude buitenmarkt. Welke keuzes maakt het drietal om het hoofd boven water te kunnen houden?
Poëtische documentaire over de microkosmos van een markt met eigen regels, mores en ingesleten rituelen. De film toont de belevingswereld van drie Rotterdamse kooplui op Europa’s langste, eeuwenoude buitenmarkt. Hoe reageert het drietal op moderne veranderingen en vreemde invloeden van buitenaf? Wie kan omgaan met een wereld in ontwikkeling en wie blijft steken in het verleden? Welke keuzes maken zij om het hoofd boven water te kunnen houden?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Volya Films
Omroep
KRO-NCRV
RTV Rijnmond
Postproductiebedrijf
Het Raam Digital Cinema

Titel: De vrije markt
Jaar: 2016
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.