De oer-Hollandse smartlap stond model voor deze nieuw-roman­tische musical. In deze korte film moet Maria Machita (filmde­buut Ellen ten Damme) in korte tijd veel leed verw­erken. Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
De oer-Hollandse smartlap stond model voor deze nieuw-roman­tische musical. In deze korte film moet Maria Machita (filmde­buut van actrice Ellen ten Damme en afstudeer­film van Paul Ruven) in een korte tijd veel leed verw­erken. Haar vader veron­gelukt, haar moeder over­lijdt op het concert­podium en haar geliefde Turk vertrekt aangekondigd het land uit. Ruvens filmacad­e­miefilm werd in 1991 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film, de Prijs van de Stad Utrecht en de Pathé Tuschinski Award.

Titel: De tranen van Maria Machita
Jaar: 1991
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1991

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1991)
Paul Ruven

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (1991)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte