Documentaire over de tegenprestatie, bijvoorbeeld papier prikken, die bijstandsgerechtigden in Rotterdam moeten uitvoeren. Hoe werkt deze maatschappelijke omslag op de werkvloer in de praktijk?
In de huidige voor-wat-hoort-wat-maatschappij krijg je niet ‘zomaar’ een bijstandsuitkering. De gemeente Rotterdam kent al langer een verplichte tegenprestatie: iedereen, ongeacht opleiding of leeftijd, moet in deze stad iets terugdoen voor zijn uitkering. De documentaire toont de ontmoetingen tussen bijstandsgerechtigden en de Rotterdamse ambtenaren bij de Dienst Werk en Inkomen en onderzoekt het resultaat. Hoe werkt deze maatschappelijke cultuuromslag op de werkvloer in de praktijk?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design

Titel: De tegenprestatie
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

PolitiekMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2016)
Monique Lesterhuis
Beste Korte Documentaire (2016)
Suzanne Raes

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.