Uitgekeken op het leven en dan plots (voor het eerst) verliefd. Dat overkomt multi­m­iljonair Jacob en de door­tas­tende Anne in deze stijlvolle komedie met een twist van Oscar­win­naar Mike van Diem.
Een tijd­loze roman­tische komedie met een twist, waarin lichtvoetigheid en ernst, liefde en dood nauw samen­gaan. De verveelde multi­m­iljonair Jacob wordt onverwacht verliefd op de door­tas­tende, maar teleurgestelde Anne. Plots lacht het leven hen toe. Alleen hebben ze zojuist een contract getekend met een bedrijf dat belooft hen op verrassende wijze naar de andere wereld te helpen. Het contract verbreken blijkt nog niet zo eenvoudig. Al voordat Mike van Diem een Oscar won met Karakter (1997) koes­terde hij de wens om Belcam­po’s verhaal De surprise te verfilmen.

Titel: De surprise
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

HumorRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2015)
Georgina Verbaan
Beste Production Design (2015)
Hubert Pouille

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2015)
Jan Decleir
Beste Montage (2015)
Jessica de Koning
Beste Film (2015)
Hans de Weers
Beste Film (2015)
Mike van Diem
Beste Regie (2015)
Mike van Diem
Beste Film (2015)
Els Vandevorst
Beste Sound Design (2015)
Herman Pieëte (CAS)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte