Ter gelegenheid van de het vijfjarig bestaan van de Dutch Directors Guild gemaakte protestfilm, gefilmd in de stijl van Sergej Eisensteins Staking (1924) en Pantserkruizer Potemkin (1925).
Ter gelegenheid van de het vijfjarig bestaan van de Dutch Directors Guild gemaakte protestfilm, gefilmd in de stijl van Sergej Eisensteins Staking (1924) en Pantserkruizer Potemkin (1925). Dwingende muziek begeleidt de zwijgende zwart-witbeelden van heftig sprekende revolutionairen, in dramatische close-ups en schuine kaders. Filmmaker Pieter Verhoeff schittert als leidsman, producent Matthijs van Heijningen geniet als 'wrede producent'. Stillfotografie: Michel Porro Photography.

Titel: De strijd der volharding
Jaar: 2003
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.