Meditatieve stroom van bespiegelingen - in woord en beeld - over het leven en werk van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko, befaamd om zijn even overrompelende als ondoorgrondelijke kleurvlakken.
Vorig jaar opende in het Haags Gemeentemuseum een overzichtstentoonstelling van Mark Rothko (1903-1970), bekend van zijn immense en intense kleurvlakken. Op verstilde toon meandert filmmaker Marjoleine Boonstra door het leven en werk van de Amerikaanse kunstenaar, waarbij ze enkele hardnekkige misverstanden rechtzet maar het mysterie heel laat. Kenners en bekenden van Rothko, onder wie zoon Christopher, houden bespiegelingen over zijn inspiratiebronnen en de verwezenlijking van zijn ultieme droom: de Rothko Kapel in Texas.

Credits

Producent
Research
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: De stilte van Rothko
Jaar: 2014
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.