Debu­ut­film van Marleen Gorris geeft een pessimistische kijk op de man-vrouw verhoudingen. Drie verschil­lende vrouwen, die elkaar niet kennen, vermo­orden zonder vooropgezet plan een boetiekhouder.
Film met femi­nis­tische strekking geeft een pessimistische kijk op de man-vrouw verhoudingen. Drie verschil­lende vrouwen, die elkaar niet kennen, vermo­orden zonder vooropgezet plan een boetiekhouder. Psychi­ater Cox Habbema krijgt de opdracht de toereken­ings­vat­baarheid van de vrouwen te onder­zoeken. Via flash­backs wordt duidelijk dat elke vrouw een heel begri­jpelijke reden heeft voor de moord. Gouden Kalf voor Beste Film in 1982.

Titel: De stilte rond Christine M.
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1999

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1982)
Marleen Gorris

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte