Het door trauma's, oorlog en avontuur getekende verhaal van de uit Letland gevluchte familie van schrijver Alexander Münninghoff. Een documentaire over de wil tot overleven, hoe pijnlijk ook.

De schrijver Alexander Münninghoff neemt ons mee naar plaatsen die een belangrijke rol in zijn traumatische familiegeschiedenis spelen. Riga, Würzburg, Brabant, Den Haag. Op de vlucht voor de Sovjet-dreiging, overvallen door de Tweede Wereldoorlog. Het Oostfront, een nieuw leven in Nederland, de scheiding van zijn ouders. Een beschouwing over de rol van de geschiedenis in deze door wrok, nostalgie en de jacht op fortuin voortgedreven familie. Zo groeit het thema van deze documentaire: de wil om te overleven, hoe pijnlijk en moeilijk dat ook is.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Ger Poppelaars film & TV producties

Titel: De stamhouder
Jaar: 2017
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.