De dramatische herinneringen van een groot aantal betrokkenen bij de Watersnoodramp van 1953 worden in detail uiteengezet. Hun verhalen worden geïllustreerd met niet eerder vertoonde amateuropnamen.
Ook al vond de Watersnoodramp plaats in 1953 en herinnert er in het Zeeuwse landschap nauwelijks nog iets aan, toch leeft hij onverminderd voort in de hoofden van de slachtoffers. De ramp vond plaats in de tijd van de naoorlogse wederopbouw. Ook de reactie op de ramp was ondernemend en massaal, met hulpacties en het begin van de Deltawerken. Maar bij alle aandacht voor de herstelwerkzaamheden werden de slachtoffers vergeten. Regisseur Koert Davidse interviewt een groot aantal betrokkenen tot in detail over de gebeurtenissen van die nacht, van uur tot uur. Als twintigers verloren deze mensen familieleden en vrienden. Ze hadden net verkering en een schooldiploma op zak; nu zijn ze in de zeventig. De herinneringen blijken niet te verdwijnen, en soms zelfs sterker terug te komen. Hun verhalen worden geïllustreerd met niet eerder vertoonde amateuropnamen.

Credits

Muziek
Het Paleis van Boem
Productiebedrijf
The Film Kitchen
Omroep
NTR
Distributie
A-Film Distribution

Titel: De Ramp
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.