Gedrama­tiseerde inter­pre­tatie van historische gebeurtenissen, gebaseerd op de omstreden relatie tussen Mabel Wisse Smit en prins Friso van Oranje. Mabels twijfelachtige repu­tatie zorgt voor problemen.
Een gedrama­tiseerde inter­pre­tatie van historische gebeurtenissen gebaseerd op de omstreden relatie tussen Mabel Wisse Smit (Halina Reijn) en prins Friso van Oranje (Fedja van Huêt). Haar voor­ma­lige omgang met een drugscrim­i­neel, haar wraakzuchtige vriendinnen en een ingewikkelde bemoeienis in de Balka­noorlog zitten een offi­cieel Oran­je­huwelijk in de weg.

Titel: De prins en het meisje
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2007)
Halina Reijn
Speciale Juryprijs (2007)
Fedja van Huêt
Beste Televisiedrama (2007)
Peter de Baan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte