Psychol­o­gisch drama over de liefde tussen een Gron­ingse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Neder­land is gelokt om in de pros­ti­tutie te werken.
Psychol­o­gisch drama over een Gron­ingse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Neder­land is gelokt om in de pros­ti­tutie te werken. De doods­bange vrouw weet te ontsnappen en wordt per toeval door de Gron­ingse boer op zijn land ontdekt. Hij neemt haar in huis. Langzaa­maan groeien de twee naar elkaar toe en ontstaat er een liefdesre­latie. De Poolse bruid maakte deel uit van het Route 2000 project, vier films waarin de naderende eeuwwis­seling centraal stond. De film werd veelvuldig bekroond in binnen- en buiten­land, onder andere met Gouden Kalv­eren voor Beste Regie en Beste Actrice (Monic Hendrickx).

Titel: De Poolse bruid
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

RomantiekMaatschappijMisdaadMuziek

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1998)
Karim Traïdia
Beste Actrice (1998)
Monic Hendrickx

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1998)
Jaap Spijkers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01