Een nieuwsgierige jonge dichter in het Zeeland van 1964 wordt geremd door conventie en moraal bij zijn eerste stappen op weg naar volwassenheid. Naar een verhaal van Freek de Jonge.

'Als wij, jongens uit het Goese, wat te zondigen hadden trokken we een weekend naar Terneuzen.' In 1964 maakt de negentienjarige Freek wekelijks met de veerpont de oversteek naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar treft hij zijn vrienden, redacteuren van het literair tijdschrift Stiletto. Ze gaan uit in Terneuzens beruchte jazzcafé Porgy en Bess, en het is elke zondag weer een verrassing waar ze wakker worden. Een amusante semi-autobiografische terugblik op de door conventie en moraal geremde stappen naar volwassenheid. Naar een verhaal van Freek de Jonge.

Titel: De overkant
Jaar: 2015
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015

GeschiedenisDramaKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.