Speelfilm over opkomend facisme waarin vijf jonge mensen een garage van de onder­gang willen redden. Ze zijn een aantrekke­lijke prooi voor een nieuwe’ poli­tieke partij en komen alle vijf voor een keuze te staan.
Het gaat slecht met Garage Van Dijk. Crisis. Het regent rekeningen. Vijf jonge mensen proberen te redden wat er te redden valt. Ze vormen een aantrekke­lijke prooi voor een nieuwe’ poli­tieke partij. Alle vijf komen ze voor een keuze te staan. Een film over opkomend facisme, gemaakt in opdracht van de Anne Frank Stichting. Aanvanke­lijk wilde de jury van de Neder­landse Filmdagen deze film in 1983 bekronen met het Gouden Kalf voor Beste Film maar hij bleek niet te voldoen aan de regle­menten, waarop de prijs is omgezet naar een Eervolle Vermelding.

Titel: De oplossing?
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1983

Gouden Kalf winnaar

Eervolle Vermelding (1983)
Sander Francken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte