Portret van een familie in Zeven­bergschsen Hoek. Tonnie, Kees en Nellie zijn broer en zussen. Ze wonen nog altijd in hun ouder­lijk huis, een boerderij die onbe­woon­baar is verklaard.
Docu­men­taire waarin film­maak­ster Carin Goei­jers een familie in Zeven­bergschsen Hoek, het geboorte­dorp van haar moeder, portret­teert. Tonnie, Kees en Nellie zijn broer en zussen. Ze wonen nog altijd in hun ouder­lijk huis, een boerderij die vanwege de toekom­stige gelu­idsover­last van de Hoge Snel­hei­d­strein onbe­woon­baar is verk­laard. In 2000 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: De nieuwerwetse wereld
Jaar: 2000
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2000)
Carin Goeijers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01