Filmmusical over rivaliserende meidenbendes met verschillende etnische achtergronden in het Utrechtse Overvecht, en de noodlottige liefde die daar dwars doorheen snijdt.
Verhalen over noodlottige liefde tussen leden van rivaliserende bendes of families zijn van alle tijden en plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan West Side Story, gebaseerd op Shakespeare's Romeo & Julia, dat weer teruggrijpt op een ouder Italiaans verhaal . Regisseur Joost Ranzijn en scenarist Jane Waltman situeren het in de tegenwoordige tijd in de Utrechtse wijk Overvecht, waar rivaliserende meidenbendes de straat en elkaar terroriseren. De racistische Whites tegen de radicale Multies. Jenny (White), die als taakstraf standbeelden moet reinigen omdat ze met een mes heeft geknoeid, wil de haat achter zich laten. Zeker als ze als ze een blok valt voor Mohammed (Multi), die ook op slag stapel wordt op haar. Maar een reeks noodlottige misverstanden smoort hun pogingen de spiraal van geweld te doorbreken. De multi culti story is een melodramatische filmmusical met aanstekelijke liedjes, een universeel thema in een actuele setting.

Titel: De multi culti story
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still