Fotograaf en levensgenieter Chris trekt in deze romantische komedie noodgedwongen weer in bij zijn moeder. Daar vindt hij een nieuwe roeping: hij wordt haar datingcoach.
"Wat is dat!?", roept Marja (Ariane Schluter) verbolgen uit wanneer ze ontdekt dat ze de hoofdrol speelt in een commercial voor een datingsite, gedraaid door haar zoon Chris die maar niet volwassen wil worden. Dankzij deze opdrachtfilm hoopt hij snel weer te ontsnappen aan zijn geboortedorp. Maar uiteraard pakt het in deze feelgoodmovie anders uit. Het loopt storm met kandidaten voor zijn single moeder, die na van de schrik te zijn bekomen het datingavontuur toch aandurft. Zo belanden ze in allerlei gekke en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek. Speelfilmdebuut van Jeroen Houben.

Titel: De matchmaker
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Stills

Still 4
Still 3