Een van de eerste Neder­landse poli­tieke speelfilms is een recon­structie van een poli­tiek schan­daal uit jaren zestig. Met Gerard Thoolen als de verslaafde politicus Ben Mertens.
Een van Neder­lands eerste poli­tieke docu­d­ra­ma’s is een recon­structie van een poli­tiek schan­daal uit jaren zestig. Gerard Thoolen speelt de rol van Ben Mertens — ofwel Ben Korsten — , een pr-func­tionaris van de KVP die zoveel macht binnen de partij naar zich toe trekt dat hij de mannet­jes­maker wordt genoemd. Misbruikt door politici en zaken­lieden verliest de spin­doctor zijn baan en raakt hij verslaafd aan drugs. In 1969 wordt hij in een kliniek opgenomen waar hij uitein­delijk sterft aan een overdosis.

Titel: De mannetjesmaker
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1984

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1984)
Gerard Thoolen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte